lördag 5 maj 2012

Invigning!

  Foto:Anders Foglander
Trots att det blåste rejält och både regnade och haglade minutrarna innan invigningen så sprack det upp och solen lyste till och med över demonstrationsbigården!
 Alla som trotsat vädret,ca 50 st skulle jag tro,varmt klädda och med paraplyer beredda, välkomnades av arbetsbiet Eva Sääv som berättade om tillkomsten av detta projekt.

Foto:Anders Foglander
Ulla från Dagsländan fortsatte sedan tala om hur alla, både barn och vuxna verkligen gått in för att lära sig om bin.De verkade riktigt glada över att ha fått va med från början, hoppas att utställningen de gjort kan få va kvar ett tag så många hinner se allt arbete de lagt ner! I september kommer föreningen ha en utställning på biblioteket,kanske delar av barnens arbete visar där?

Sen tog Lotta över och berättade om sig och sitt arbete med bin.Hon visade en barnbidräkt som de som gör besök i hennes bigård kan låna.Rökpust och kupkniv visades också. Alla som ville fick prova hur en vaxkaka luktar och känns.Lotta hade också med småkryp man kunde kolla på i lupp för att se på riktigt nära håll.
Högtidligt invigdes kupan med bandklippning och applåder! Barnen fick vara först med att titta i kupan med ledning av Lotta.

Foto: Anders Foglander

Lennart,ordförande i Hembygdsföreningen höll ett tal och var glad över det nya bandet med Biodlarföreningen och att djurparken ökats på med flera tusen!!Han överlämnade en bok "Kupsnickaren" som kommer föreningen till nytta.

När alla tittat klart tog olika aktiviteter vid,blomjakt med honungsklubbor som belöning, naturstig med frågor om bin.Grattis Elsa,Wille och Vilgot som fick boken "Holgers honung" med hem! Besök på utställningen,provsmak och köp av honung och gott fika blev det också.

Hoppas alla som var med känner som jag att det var en lyckad dag!!

//Eva Sääv, arbetsbi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar